Thuissporten steeds populairder

In de huidige samenleving is het lastig om dezelfde hoeveelheid beweging te krijgen als dat we voorheen kregen. Doordat de corona maatregelen steeds strenger worden blijven we steeds meer thuis. Waar we eerst dagelijks naar ons werk fietsten zitten we nu thuis aan de eettafel te werken.

Homework-outs zijn de oplossing

Thuissporten wordt de nieuwe standaard maar om thuis te sporten is wel materiaal nodig en in de grote wirwar van materiaalkeuze is het niet echt gemakkelijk om een keuze te maken voor een goed apparaat. De vraag is natuurlijk wat je sportdoelen zijn, voor iedere work-out zijn andere apparaten nodig en het is aan jou om het geschikte apparaat voor jouw doelen te kiezen.

Loopband of Halterbank?

Je kunt een loopband aanschaffen om cardio trainingen te doen. Bij een cardio training train je je uithoudingsvermogen in tegenstelling tot krachttraining, waarbij je vooral kortdurende zware oefeningen uitvoert, draait het bij cardio om langdurende relatief lichte oefeningen. Krachttraining is vooral voor explosieve oefeningen en cardiotraining draait vooral om uithoudingsvermogen vergroten door de hoeveelheid zuurstof die je kan opnemen te vergroten. Uithoudingsvermogen kan je het best trainen op een loopband. Wil je liever spieren kweken? Dan kan je het beste voor een halterbank gaan, op een halterbank kan je krachttraining doen. Tijdens krachttraining ontwikkel je je de spieren en kweek je spiermassa. Krachttraining is, zoals de naam al aangeeft, training om meer kracht op te bouwen. Door je spieren regelmatig zwaar te belasten, krijgt je lichaam een seintje dat je meer kracht nodig hebt. Dat leidt ertoe dat je steeds meer spierweefsel opbouwt. Niet iedereen vindt het belangrijk om grote spierballen te kweken. Toch zijn er ook dan genoeg redenen om aan krachttraining te beginnen! Zo heeft krachttraining veel voordelen voor je algemene gezondheid. Het verlaagt je bloeddruk, versterkt je botten van en verkleint de kans op diverse aandoeningen op latere leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *